Pasienieciu mokykla.CMEK ar sunku pereiti med komisija?

Ligitas
Sveiki as pries savaite parukiau truputi zoles (durnas zinau ) ir man reikes daryt ta testa narkologini zinot ten daro su kompu ten super kazkoki testa ar toki kur imerkia lapeli ir panasiai? baisu ne tas zodis

jolija
na kaip reikalai ar visi praejot cmeka?

Diana
Bulmaa rašė: Na va, šiandien ir aš buvau toje kankynėje. Taip pat noriu stoti į pasieniečių mokyklą. Tikrina tai viską labai super nuodugniai. Nuo A iki Z. Vidaus ligų organai, akys, LOR, oda, neurologas, chirurgas, ginekologas (jei merginos), psichologas, psichiatras. Rekia psichologinį testuką 370 klausimų laikyti. Viskas lyg ir tvarkoj, dar porą siuntimų gavau savo mieste susitvarkyti, nes ten lupa žiaurius pinigus. Bet šiaip, tfu tfu tfu, lygtais viskas gerai. Jei turėjot operacijų - kabinsis, jei turėjot alergijų - kabinsis, jei buvot kada nualpęs - kabinsis, nepraleis. Jei kažkas iš šeimos turi invalidumą - kabinsis. Su šitais dalykais viskas tvarkoj, bet turiu tatuiruotę, tai psichologė išpurtė kaip reikiant. Va ten tai moteris įkyri, vos vos neišvedė iš kantrybės manęs, ką jai besakytum, viskas blogai. O psichiatrė tai šaunuolė moteriškė, maloni, draugiška. Na, ponaičiai ir panelės, sėkmės dideliausios, kas dar nėjot. Nebijokit, nėra TAIP baisu, bet kabintis tikrai kabinasi. Akis labai nuodugniai tikrina, širdį, vidaus organus. Jei sveiki esat, praeisit, bet nenustebkit, jei, visgi, prisikabins prie tokių dalykų, apie kuriuos patys nesat girdėję.

Laura
Vakar ir as ejau CMEKA :)..na kai prisiskaiciau komentaru - bijojau net vaziuot, bet nera ten taip baisu :)...Aisku, jeigu yra kazkokiu ligu - tikrai kabinsis..Mes ejom vakar gal 8 zmones - tai nei vienas negavo komisijos atsakymo, kad tinkamas..visiem prikibo - beveik visi mint dvirati turejo, gavo siuntimu ir kada atsius atsakymus pastu - tada internete bus atsakymas..Ilgiausiai as uztrukau vidaus ligu kabinete..ten ji skaite skaite istorija ligos be zodziu, po to ziuriu receptus raso...nu sakau amen, bet lyg nieko..ziuresim kai atsiusiu tyrimu rezus is savo miesto :)..Issitraukia jie ligoniu kasu ataskaita nuo 2003m ir kiekvienas gydytojas pagal save ziuri kas jam aktualu...Todel tikrai nereik bijot - sekmes visiem :)

omgggg
Laura rašė: Vakar ir as ejau CMEKA :)..na kai prisiskaiciau komentaru - bijojau net vaziuot, bet nera ten taip baisu :)...Aisku, jeigu yra kazkokiu ligu - tikrai kabinsis..Mes ejom vakar gal 8 zmones - tai nei vienas negavo komisijos atsakymo, kad tinkamas..visiem prikibo - beveik visi mint dvirati turejo, gavo siuntimu ir kada atsius atsakymus pastu - tada internete bus atsakymas..Ilgiausiai as uztrukau vidaus ligu kabinete..ten ji skaite skaite istorija ligos be zodziu, po to ziuriu receptus raso...nu sakau amen, bet lyg nieko..ziuresim kai atsiusiu tyrimu rezus is savo miesto :)..Issitraukia jie ligoniu kasu ataskaita nuo 2003m ir kiekvienas gydytojas pagal save ziuri kas jam aktualu...Todel tikrai nereik bijot - sekmes visiem :)
o tu pati praejai cmeka ?

Tadas
Sveiki, rašau norėdamas paklausti dėl akių, tikriausiai tai dažniausiai užduodamas klausimas. Tačiau norėčiau sužinoti, jei esi pasidaręs lazerinę akių korekciją CMEK praleidžia ir jeigu praleidžia gal yra laikotarpis kiek turi būti praėję po lazerinės akių korekcijos. Čia jeigu nori tapti pasieniečiu ar policininlu. Būčiau dėkingas už atsakymą.

edy
karocia as ejau pries 3 metus ta CMEK ir neperejau per 3 kartus norejau stoti pasienieciu mokykla, visus kartus neperejau terapeuto, kitus daktarus perejau, zodziu kai susinervinau sakau, o tai dabar sakau kaip butu su KMEK (karo medicinos ekspertizes komisija) sako ten pereitai :) tai sakau kuo cia skiriasi?????? o po to buvau gan grubiai isvytas is kabineto :D daugiau neturiu ten kantrybes eit ir gincytis su jais :) (beje terapeutui Makarovui pasiuliau 200lt neeme :) matyt mazai :D

ros
sveiki, ar aš galiu pereiti sneka jeigu mamo tėvas lyktinuma turėjo, bet mano tėvai išsiskyria ir aš gyvenu su mama? :-)

Živilė
Tikra nesamonė dauguma pereina tą Cmek be problemų eina pagal 2 skiltį jei pagal 1 nepakliūna. asmeniškai man pasitaikė moteris kuri tikrino regejima jis yra -1,75 ir patekau pagal 2skilti,niekas neišsidirbinejo,aisku po kabinetus reikia begioti jei nori per 1d pereiti,reikia moketi kalbeti nes kaip sakoma kaip sauksi taip atsilieps, niekas nei tyciojosi nei ka,maziau verkslenimu reikia,vis del to zinai kur eini. o del sumos kurias rasot kad padedat ten tai nzn,reikejo tiesiog daugiau tyrimu pasidaryt savo ligoninese ir nebutu nereikeje moket 400lt. Asmeniskai man uz 400lt isejo kelione iš Jurbarko i Vilniu ir atgal, ir dar tyrimus pasidariau visus. Pries vaziuojant i tokias institucijas reikia daugiau info turet apie jas,o ne forumuose sedet ir rasyt visoki brieda. Gasdina ir perdeda 86% cia kai kurie arba kai ko nedasako ir skundziasi kokie ten visi nefaini.

NA va
Živilė rašė: Tikra nesamonė dauguma pereina tą Cmek be problemų eina pagal 2 skiltį jei pagal 1 nepakliūna. asmeniškai man pasitaikė moteris kuri tikrino regejima jis yra -1,75 ir patekau pagal 2skilti,niekas neišsidirbinejo,aisku po kabinetus reikia begioti jei nori per 1d pereiti,reikia moketi kalbeti nes kaip sakoma kaip sauksi taip atsilieps, niekas nei tyciojosi nei ka,maziau verkslenimu reikia,vis del to zinai kur eini. o del sumos kurias rasot kad padedat ten tai nzn,reikejo tiesiog daugiau tyrimu pasidaryt savo ligoninese ir nebutu nereikeje moket 400lt. Asmeniskai man uz 400lt isejo kelione iš Jurbarko i Vilniu ir atgal, ir dar tyrimus pasidariau visus. Pries vaziuojant i tokias institucijas reikia daugiau info turet apie jas,o ne forumuose sedet ir rasyt visoki brieda. Gasdina ir perdeda 86% cia kai kurie arba kai ko nedasako ir skundziasi kokie ten visi nefaini.
gal šiai dienai nesikabinėja dėl to, kad jau neblogai buvo papurtytas CMEk'as.

lalaila
o kaip del nakrotiniu medziagu, atsitiktinai teko uztraukti kanapiu prie koki menesi, ar daro labai nuodugnu narko testa?

Martynas
ros rašė: sveiki, ar aš galiu pereiti sneka jeigu mamo tėvas lyktinuma turėjo, bet mano tėvai išsiskyria ir aš gyvenu su mama? :-)
Cmekui kliūčių nedaro, nes tai tik sveikatos ekspertizė, o čia jau atsižvelgs stojant sudarant bendrąjį tavo stojimo balą :)

Martynas
Beje pačiam teko eiti šitą komisiją, tai nekažką... Pirma ėjau pas psichiatrę, tai ten viskas normaliai, nei kabinėjosi nei ką, nors vieno draugo ji nepraleido, dėl to, kad šiek tiek mikčioja. Po to laikiau testą, kurio įvertinimo neteko sužinot. Kadangi žinojau, kad gali būti sunkumų pas chirurgą, tai pas jį ir ėjau iš karto po testo . Chirurgas Germundas Galinis nusiuntė šviestis kojų, nes rado išrašą, kad buvę Osguno Šlaterio liga (kai kaulai dėl pernelyg staigaus ūgtelėjimo nespėja susiformuoti, tai šią ligą turėjau apie 12-16m. ties kairės kojos kelieniu, nu šiaip tikrai fizinio kontakto metu būdavo skausminga.) Na o dabar nei skausmo nei ko nebejaučiu. Už nuotrauką sumokėjau 70LT ir kai parnešiau parodyt baigėsi mano cmekas. Nors dabar man su ta koja viskas gerai, nėra nei skausmo nieko, sportuoti irgi netrukdo, bet vis tiek neva ta pati bėda likus. Kas įdomiausia, kad kai buvau gavęs siuntimą į Kauną, ten daktarai pasakė, kad nieko dar negalima daryti, nes kaulai nesubrendę, reikia laukt o po to operuot. Na o kai paklausiau ar įmanoma patvarkyti šią problemą pas Galinį, jis atsakė kad liga negydoma, žodžiu nesuprasi čia tų dakatarų...

Martynas
Šiaip kai kurie žmonės pataria praplėšyt ligos istoriją, bet nemanau, kad padėtų, nes į ją net nežiūrėjo, viską turi kompe. Beje dar daugumą buvusių siuntė dėl plokščiapadystės, bet taip nei vienam jos ir nebuvo, esmė tame, kad 1 nuotrauka 70LT. Dar kaip tik tais metais, buvau išsilaikęs Lietuvos mokinių lengvosios atletikos ženklą aukščiausiu įvertinimu, na ir ką, CMEKAS pripažino, kad negaliu eiti tarnybos, nepakelsiu fizinio krūvio... Jei dabar būčiau tokioje pačioje situacijoje, tikraiusiai sprendimą apskūsčiau teismui, bet dabar mokinuosi ikiteisminį tyrimą. Išvada Cmeką pereiną kiaušiniai ir mergaitės, kadangi mažai sportuoja, tai ir traumų neturėję, nėra prie ko prikibt, taip buvo ir vienam draugui, kašiuką palošdavo ir viskas, nieko daugiau nesportavo ir perėjo, kadangi nebuvo išrašų, tai ir nebuvo prie ko prikibt.

mergina
Ar galiu bandyti praeiti CMEK'a,jei turejau kruties vezy? Perejau visa gydyma ir operacija.Dabar daktarai sako,kad esu visiskai sveika.

Klausimas
O tai jei buvau apalpes karta ir tai del to, kad skysciu trukumos buvo, nes daug sportavau, tai jau gali nepraleisti ar kaip ?

Saulė
Živilė rašė: Tikra nesamonė dauguma pereina tą Cmek be problemų eina pagal 2 skiltį jei pagal 1 nepakliūna. asmeniškai man pasitaikė moteris kuri tikrino regejima jis yra -1,75 ir patekau pagal 2skilti,niekas neišsidirbinejo,aisku po kabinetus reikia begioti jei nori per 1d pereiti,reikia moketi kalbeti nes kaip sakoma kaip sauksi taip atsilieps, niekas nei tyciojosi nei ka,maziau verkslenimu reikia,vis del to zinai kur eini. o del sumos kurias rasot kad padedat ten tai nzn,reikejo tiesiog daugiau tyrimu pasidaryt savo ligoninese ir nebutu nereikeje moket 400lt. Asmeniskai man uz 400lt isejo kelione iš Jurbarko i Vilniu ir atgal, ir dar tyrimus pasidariau visus. Pries vaziuojant i tokias institucijas reikia daugiau info turet apie jas,o ne forumuose sedet ir rasyt visoki brieda. Gasdina ir perdeda 86% cia kai kurie arba kai ko nedasako ir skundziasi kokie ten visi nefaini.
Labas, Živile, o pagal tą 2-ą skiltį taip pat priima į pasieniečių mokyklą? Turiu tokią pačią problemą su akim, abi po -1,5. Girdėjau, kad su tokiu regėjimu pagal 2-ą skiltį galima praeiti, bet nesuprantu ar ta antra skiltis tinka tai mokyklai.. Ačiū už atsakymą :)

Domantas
As ir galvoju stoti i Pasienieciu mokykla,bet va kaikas man neduoda ramybes.Esu pilnapadis, ar tai gali sukelti labai dideliu sunkumu?Kazkur esu girdejes kad sunsu istoti nera.

Richardas
Sveiki , noriu paklausti stojant y Riomeri(PV- policijos veikla) ar praleidzia jeigu turejau rugpjucio menesi operacija 2013 , ir dabar jauciuosi gerai begioju minu dvirati atsirebilitaves jau, aisku kabinesis tikrai, bet nezinau ar praleis , gal kas nors buvote panasioje situacijoje ir galetu papasakoti placiau viskas daugiau kaip ir gerai su sveikata.

Asta
Gal kas planuoja stoti siais metais i pasienieciu mokykla?

Neprisiregistravusių vartotojų pranešimuose viešai rodomas jų IP adresas.

Atsakymas

Vardas

Temos pavadinimas

Tekstas

Saugos kodas

Leidžiami kodai

[b] bold [/b], [i] italic [/i], [c] citata [/c]