ka rinktis KTU informatikos fakultete?

linute13
sveiki, gal galit pasidalinti patirtimi kokia specialybe pasirinkti ktu informatikos fakultete? ten lygtais 4 specialybes. ziniasklaida man nelabai, inzinerija irgi. tai galvoju tarp informaciniu sistemu ir informatikos....

WinLin
Aš asmeniškai imčiau Informacines sistemas. Pats prieš metus laiko baigiau šios pakraipos informatikos studijas, bet tai buvo tik specializacija nuo 3 kurso, nes specialybės tokios kai stojau dar nebuvo. Ši specialybė patraukli manau tiems, kas nenori būt grynas programeris, bet nori turėt perspektyvą turinčią specialybę. Kadangi šiais laikais be duomenų bazių apsieti jau beveik nebeįmanoma... o ir projektavimas darosi vis svarbesnis ir aktualesnis, didėjant ir sudėtingėjant kuriamom informacinėm sistemom.

Pamenu dar tuo metu kai aš mokiaus šios katedros vedėjas rinko studentų atsiliepimus ir klausinėjo kokie mūsų manymų moduliai mums labiausiai patinka bei nepatinka ir kodėl... ir minėjo, kad kuria naują būtent šią specialybę ir kad stengsis kuo daugiau atsižvelgti į studentų nuomones :) Tad tikiuosi išmetė didžiąją dalį visiem nervus ėdančių matematikų ir kitų sunkiai suprantamų kam jų reikia modulių, kaip kad kokia filosofija kur eini ir gaišti laiką, kurį galėtum skirt gilintis žiniom reikalingom savo profesijai :D o tokių dalykų grynoje informatikos specialybėje gana nemažai. Tad manau iš kart reikia rinktis studijas su konkrečia pakraipa ir iš kart gilintis konkretesnėje srityje.

Šiaip patarčiau dar paskaitinėti ir http://isd.ktu.lt/bakalauro.asp puslapį. Ten yra pateikta detalesnės info apie šią naują „Informacinės sistemos“ bakalauro studijų programą. Beto yra pateikta bakalauro darbų pavyzžių... iš kurių galima susidaryti įvaizdį, kad nemažas dėmesys skiriamas šiuolaikiškų ir paklausių produktų kūrimui. Kiek kalbėjau su draugais, kurie šiemet baigė šios krypties studijas, tai nemaža dalis darė internetines parduotuves... o šių dienų rinkai tai tikrai paklausūs manau produktai... ir einant darbintis į įmonę jau galima šį ta parodyt.

WinLin
Be to, jau nuo 3 kurso didelė dalis mūsų grupės dirbom pagal specialybę. Šiaip kur daugelis sako, kad šūdas iš tų studijų... baigi ir neina įsidarbint... tai didelė tų dalis nei neidavo į paskaitas... maukdavo alų, geimindavo kokį CS ir duodavos per naktis su gerom barakinėm panom :D šiaip nepaslaptins, kad reikia ir pačiam iš šono domėtis papildomai tuo ką norėsi dirbt, tuo atveju baigus universitetą turi darbui reikalingas pagrindines žinias ir diplomą gauni ne kaip popiergalį su kuriuo nežinai ką veikt, o kaip bonusą už įgytas žinias kurio nebus gėda parodyt darbdaviui su rimta matyvacija...

Alus
Jamam ta nauja bakalauro programa :)

Jonas370
Man visai tas pats, kas ten katedros vedėjas. Daug svarbiau, kad smegenis 4 metus padžiovinęs galėčiau užkalti pakankamai babkių. Kaip rašo, tai ten ir programinti gali ir projektų vadovu dirbti arba duombazes administruoti. Ta KTU informatikos fakulteto studijų programa "Informacinės sistemos" man pradeda patikti, tik bijau apsišauti. Nors tinklapyje skaičiau, kad ten kažkokius naujoviškus dalykus planuoja mokinti ir dar mokys projektų pagrindu.

Plutonium
Manau visa IT srytis yra perspektyvi. pats galvoju eiti i gryna informatika (jei be info egzo priims :D ), bet visgi: jei nesimokysi savarankiskai, tai nieko nemokesi :)

Fake
Sveiki visi, perskaičiau jūsų diskusiją ir labai susidomėjau WinLin paminėtomis Informacinėmis sistemomis, tik norėjau paklausti ko reikėtu norint ten įstoti?

Neprisiregistravusių vartotojų pranešimuose viešai rodomas jų IP adresas.

Atsakymas

Vardas

Temos pavadinimas

Tekstas

Saugos kodas

Leidžiami kodai

[b] bold [/b], [i] italic [/i], [c] citata [/c]