Klauskite visko apie Pasieniečių mokyklą

Ieva
Laba diena.
Noriu paklausti ar baigusiems kolegiją/universitetą bei norintiems studijuoti jūsų mokykloje yra trumpesnė mokymosi trukmė?

Atsakymas:

Tokiems asmenims yra organizuojami Įvadinio mokymo kursai, kurie trunka 12 savaičių.
Pasienietis
Pasienietis
Sveiki, mano egzaminai tik lietuvių ir technologijos ar priims mane su tiek?
Pasienietis
Aš praėjau cmek ir ruošiuosi stojamiesiems, bet gal man net neverta, jai neužtenka brandos egzaminų

Atsakymas:

Laba diena, paprasčiausiai Jūsų bus mažesnis konkursinis balas. Priklausys kiek ir su kokiais balais bus kiti pageidaujantys asmenys.
Pasienietis
Pasienietis
Ar daug stojančiųjų sausio mėnesiui?

Atsakymas:

Laba diena, apie stojančiųjų skaičių galėsite sužinoti tik prieš pat pirmą atrankos etapą, t.y. sausio 12 d.
Pasienietis
Norintysis
AR galiu įstoti y pasieniečių mokykla jai esu prasižengęs prieš metus už: administracinio teisės pažeidimo protokolas pagal LR ATPK 210 str 3d?

Atsakymas:

Laba diena, vienas iš atrankos reikalavimų yra būti nepriekaištingos reputacijos. Prieš atrankas Jūs būsite tikrinamas vidaus reikalų sistemos įskaitose.
pirmasis
Laba diena, mačiau jog organizuojami įvadiniai mokymo kursai pagal įvadinio mokymo programa. Norėjau paklaust pagal kuria skilty reikia pereiti CMEK? mano išsilavinimas aukštasis neuniversitetinis

Atsakymas:

Laba diena, pagal 1-ąją.
Inga
Sveiki!
Jei neislaikai anglu kalbos egzamino,ar didele tikimybe istoti i pasienieciu mokykla?

Atsakymas:

Laba diena, tokią galimybę turite. Tik Jūsų konkursinis balas bus šiek tiek mažesnis.
Tomas
Jeigu iš privalomų egzaminų laikau tik lietuvių k., ar yra galimybė stoti į pasieniečių mokyklą? O jeigu neišlaikau egzamino?

Atsakymas:

Laba diena, bandyti galima. Tik Jūsų konkursinis balas bus daug mažesnis.
Karina
Laba diena,
kadangi nespeju i 2015 rugsejo menesi vyksiancius ivadinius mokymo kursus pasienieciams, noreciau paklausti, kada vyks sekantys kursai ir kur ieskoti informacijos apie juos.
Dekoju uz atsakyma

Atsakymas:

Laba diena Karina, gaila, kad nespėjote pateikti dokumentų. Informacijos ieškokite www.pasienietis.lt bei teiraukitės VSAT rinktinių Bendrųjų reikalų skyriuose.
Akvile23
Sveiki, norėjau paklausti, ar jau vyko atranka į įvadinius mokymų kursus, kurie vyks nuo rugsėjo 14d.? Ačiū.

Atsakymas:

Laba diena Akvile,taip. Dėl sekančių kursų organizavimo - informacija bus teikiama www.pasienietis.lt arba teiraukitės VSAT Bendrųjų reikalų skyriuose.
Agnė
Laba diena. Noriu užduoti tokį klausimą, turiu aukštąjį universitetinį išsilavinimą ir šiuo metu dirbu. Planuoju įgyti pasieniečio kvalifikaciją. Sakykite, ar vykdant įvadinius mokymus, asmenys taip pat yra apgyvendinami bendrabutyje? Ar įvadiniai mokymai yra mokami? Ar baigus mokymus asmenims taip pat yra suteikiama darbo vieta? Ir ar įvadinio mokymo asmenims yra mokama stipendija?

Atsakymas:

Jeigu yra poreikis - kursų dalyviai apgyvendinami bendrabutyje. Įvadinio mokymo kursai - nemokami. Darbo vieta - garantuojama. Stipendija - nemokama. Tik pabaigus kursus būtina tris metus atidirbti vidaus tarnyboje.
agne
Jeigu stipendija nemokama tai statusas darbo birzoje bus kaip bedarbio kad gautu nedarbo ismoka ? ar ir vel teisybes nera. juk kazkaip issilaikyti save tai reikia.

Atsakymas:

Įvadinio mokymo kursai - tai yra tęstinis profesinis mokymas (kaip ir bet kurie kiti kvalifikacijos tobulinimo kursai, pvz. anglų kalbos). Paprasčiausiai tuo laiku Jums nereikėtų išsiregistruoti iš darbo biržos.
Lina
Sveiki,

ar įvadinio mokymo kursuose yra galimybė studijuoti teorinę medžiagą namuose? Ar privaloma per visą mokymosi kursą būti pasieniečių mokykloje?
Ačiū.

Atsakymas:
Laba diena,kursuose besimokantiems asmenims užsiėmimus mokykloje lankyti būtina, o galimybę studijuoti namuose dar papildomai visada turite.
......
Laba diena,
Norejau pasiteirauti kada vel bus organizuojami ivadiniu mokymu kursai?
Geros dienos!

Atsakymas:

Laba diena, planuojama 2016 m. sausio mėn.
Kristina
Sveiki, pasienietis.lt raso jog iki gruodzio 1 dienos reikia paduoti visus reikiamus dokumentus norint istoti i pasienio mokykla. Esu baigusi kolegija, bet neparasyta ar 12 savaiciu kursai ar ne.

Atsakymas:
Ši data numatyta tiems, kas stos mokytis pagal 1.5 metų programą. Dėl įvadinių mokymo kursų - tokie kursai kitais metais planuojami vasario 22 d. ir rugsėjo 12 d. Taigi iki šių datų siūlome susitvarkyti dokumentus.
Monika
Labas rytas, Ir mane domina iki kada reikia susitvarkyti dokumentus norint kitais metais sausio men. istoti i ivadiniu mokymu kursus? Ir berods jie trunka 14 sav., o ne 12 sav. Ar as klystu?
Monika
Tai pakaks laiko viska susitvarkyti jei pradeciau isksrto po naujuju metu? Ar pagal II skilti cmek praeiti uztenka?

Atsakymas:

Kuo anksčiau, tuo geriau. Skiltis - gali būti ir I ir II skiltis.

Neprisiregistravusių vartotojų pranešimuose viešai rodomas jų IP adresas.

Atsakymas

Vardas

Temos pavadinimas

Tekstas

Saugos kodas

Leidžiami kodai

[b] bold [/b], [i] italic [/i], [c] citata [/c]