Klauskite visko apie Pasieniečių mokyklą

Arminas
Sveiki, įvadiniai mokymai prasideda vasario 22d., o mano CMEK pažymos galiojimas bagiasi keletą dienų prieš. Ar būtų įmanoma dar patekti į kursus ar reiktų iš naujo praeiti CMEKa?

Atsakymas:

Laba diena Arminai, CMEK pažyma galioja 1 metus.
Arminas
Net jei sprendimas priimtas liepos mėn?

Atsakymas: Arminai, dar kartą kartojame, CMEK pažyma galioja 1 metus.
Silvija
Sveiki :) jeigu kitais metais t.t. 2016 m. stočiau , tačiau anglų k. egzamino neišlaikyčiau kokia tikimybė yra įstoti? beto jeigu esu bausta už KET pažeidimus (administracinė atsakomybė) ar yra tikimybė neįstoti?

Atsakymas:

Laba Silvija, dėl anglų kalbos - Jūsų konkursinis balas būtų žemesnis, bet gal puikiai išlaikysite fizinio įskaitą. O dėl klausimo antros dalies - tai asmuo gali atrankoje dalyvauti, esantis nepriekaištingos reputacijos. Asmuo laikomas nepriekaištingos reputacijos, jei nėra Lietuvos Respublikos valstybės tarnybos įstatymo 31 straipsnio 1 dalyje ir Vidaus tarnybos statuto 11 straipsnio 1 dalies 2–4, 6 punktuose ir 2 dalyje nurodytų aplinkybių.
Monika
Sveiki! Norejau psklausti kokie kursai bus organizuojami sausio 11d?

Atsakymas:

Įvadinio mokymo kursai Ignalinos AE apsaugos rinktinės būsimiems pasieniečiams.
Kristina
Sveiki, rugpjucio menesi ejau i CMEK 3 skiltis. Ar as galiu eiti dabar i CMEK pasikelti skilti? O gal gali perziuret komisija ir patikrinti ar atitinku 1 ar 2 skilciai. Aciu uz atsakyma

Atsakymas:

Laba diena, Jūs turite dar kartą gauti siuntimą ir ten bus nurodyta pagal kokią skiltį Jūs būsite tikrinamas CMEK-e.
Pasienis
Sveiki.Lietuviu reikia laikyti valstybini ar mokyklini?
Atsakymas:
Laba diena,
Brandos egzaminai - lietuvių kalba, istorija, užsienio kalba.
Mokomieji dalykai - lietuvių kalba, istorija, užsienio kalba,
matematika. Už brandos egzaminus yra didesnis koeficientas, t.y. 0.23, o už mokomuosius - dalykus - 0.11. Daugiau informacijos paskaitykite www.pasienietis.lt nuorodoje Stojantiesiems.

Tomas
Laba diena.
Noriu paklausti, kokius fizinius normatyvus reikia įvykdyti stojant į įvadinius pasieniečio mokymus? Ar galima pasirinkti tokius dalykus kaip atsispaudimai/prisitraukimai?

Atsakymas:

Laba diena, fizinio pasirengimo normatyvai yra tokie patys visiems. Taip, pasirinkti galima.
Darius111
Sveiki, praejau CMEK gavau atsakykam kad esu tinkamas. Ka dabar turiu daryti? kaip suzinoti ar esu tinkamas fiziniam pasirengimui kuris ivyks sasusio 11 d.

Atsakymas:

Laba diena, artimiausiu metu Jums paskambins ir Jus informuos kada ir kur reikės atvykti.
Marius
Laba diena, kada vyks fizinio pasirengimo patikrinimas, ivadiniu kursu pretendentams?

Atsakymas:

Laba diena, Jūs turėtumėte pasiteirauti ten, kur pateikėte dokumentus, t.y. VSAT rinktinėje.
Darius111
Sveik gavau vakar atsakyma del pasenieciu mokyklos, atsakymas buvo neigiamas. Del straipsnio pazeidimo 11 straipsnis 2 dalys. Ar sis straipsnic anuliosis man ar is jau visam gyvenimui?

Atsakymas:

Laba diena, labai gaila, kad atsakymas neigiamas. Anksčiau ir dabar ir visada derėtų elgtis tinkamai.
Gytis
Sveiki, iskilo klausimas del bendrabucio, ar mokantis mokykloje 1.5m visa laika gyvenama bendrabutyje ar kartais buna isleidziama i namus?

Atsakymas:

Laba diena, Jums reikėtų rinktis ar Jūs gyvensite bendrabutyje, ar kiekvieną dieną vyksite į namus. Galimybių yra. O savaitgaliais kursantai vyksta į namus.
Klaidas
Sveiki,

Gal jau yra zinoma kada bus sekantys ivadiniai kursai?
I siuos Sausio 11 vyksiancius kursus nespeta pasiruosti.

Atsakymas:
Įvadiniai mokymo kursai planuojami nuo š.m. vasario 22 d.
Jus kuo puikiausiai dar spėjate. Nedelsiant kreipkitės į artimiausią VSAT rinktinę.
Tadas
Laba diena, planuoju stoti y pasieniečiu mokykla y įvadinius kursus (vasario 22d), ir norėjau paklausti ar imanoma pereiti cmek jai as nesioju kontaktinius lesius?

Atsakymas:
Laba diena, tik minėtas CMEK Jums ir atsakys, kai tikrinsitės sveikatą. Pareigūnai gauna iš ten išvadas ar Jus tinkamas, ar ne.
Tadas
tai jai pereičiau cmek pagal II skilty tai buciau tinkamas y pasieniečiu mokykla?
Atsakymas:
Laba diena,jeigu bus gautas atsakymas iš CMEK, kad Jus tinkamas, vadinasi būsite kviečiamas dalyvauti stojimo atrankos etapuose.
tadas
as esu is Vilkaviškio rajono, tai kiek suprantu man reik kreiptis y pagegiu rinktine?

Atsakymas:
Taip. Jums ji artimiausia.
Asmuo
Laba diena, norėčiau paklausti, kiek maždaug laiko užtrunka asmens patikra, jog jis nėra teistas ir tinkamas tarnybai? Turiu omenyje tuomet, kuomet asmuo pateikia visus dokumentus, taip pat ir CMEK pažymą, jog yra tinkamas tarnybai.

Atsakymas:

Laba diena, tai gali trukti ir iki 1 mėn. Tai priklauso nuo įvairių aplinkybių, detalių.
Egle
Laba diena. Kada vyks ivadiniai pasienieciu kursai?
Atsakymas:
Laba diena, tokie kursai 2016 m. numatomi dveji – 2016-02-22 iki 06-01 ir 2016-09-12 iki 12/16.

Egle
Keliu asmenu grupe mazdaug siunciama i ivadinius mokymus? Ar reikalavimai taikomo kaip ir stojantiems baigus 12kl?

Atsakymas:
Laba diena, būna įvairiai ir 10, ir 15, ir net 30 asmenų.
Šiek tiek tvarka yra kitokia. Apie tai sužinosite pačioje rinktinėje, kai pareikšite savo norą gauti siuntimą į minėtus kursus.
Adrius
Sveiki. Turiu austaji jurini inzinerini issilavinima, esu baiges jaunesniuju karininku vadu kursus ir gaves atsargos leitenanto laipsni. Ar mano turimas issilavinimas leidzia kelti laipsni ir pareigas pakranciu apsaugos rinktineje? Kada planuojami ivadiniai kursai 2016 metais?( atsiprasau uz klaidas)

Atsakymas:

Laba diena, įvadinio mokymo kursai šiais metais vyks vasario 22 d. ir rugsėjo 12 d. Baigus įvadinius mokymo kursus, gausite vidaus tarnybos grandinio laipsnį.
Diana
Sveiki, ar jau tikrai yra patvirtina, kad įvardiniai kursų atranka šiais metais bus planuojama 2 kartus?

Atsakymas:
Taip. Vasario 22 d. ir rugsėjo 12 d.

Neprisiregistravusių vartotojų pranešimuose viešai rodomas jų IP adresas.

Atsakymas

Vardas

Temos pavadinimas

Tekstas

Saugos kodas

Leidžiami kodai

[b] bold [/b], [i] italic [/i], [c] citata [/c]