Klauskite visko apie Pasieniečių mokyklą

Diana
Stojant į įvadinius kursus Cmeką reikia pereikti pagal I skilttį, ar galima ir pagal II?

Atsakymas:
Laba diena, I arba II skiltis.
Marius
kiek uzdirba pasienietis po ivdiniu kursu?

Atsakymas:
Laba diena, tarnauti tik pradėjusiam pasieniečiui mokamas maždaug pusšešto šimto eurų atlyginimas. Kuo ilgiau ištarnauja pasienietis ir kuo labiau auga jo kvalifikacija, tuo daugiau didėja jo alga.
Danielius
Laba diena. Ar būtinai reikia išlaikyt anglų kalba ar vėtoj to galima butu išlaikyti rusų kalba?
Atsakymas:

Laba diena, tinka anglų arba rusų kalbos.
Darius
Kada bus paskelbta informacija, apie priemima i ivadinius kursus, kurie prasideda 22d?
Atsakymas:
Laba diena, jau buvo. Atidžiau skaitykite www.pasienietis.lt Naujienas.
Darius
Ne taip paklausiau, turejau galvoje, įstojusiujų sarašai?

Atsakymas: Taip pat jau buvo paskelbti.
Brigita
Sveiki, norejau paklausti nuo kada galima pateikti prasyma stojant i jusu mokykla,kad fauyi siuntimus i cmek?

Atsakymas:
Laba diena, jau balandžio pabaigoje, gegužės, birželio mėnesį galite kreiptis į VSAT rinktines pagal gyvenamąją vietą. Kai pareikšite savo norą gauti siuntimą mokytis Pasieniečių mokykloje, tuomet rinktinėje ir gausite siuntimą į CMEK.
Tiksli data bus paskelbta www.pasienietis.lt artimiausiu metu.
irmantas
2015 ejau cmek. buvau pripazintas netinkamu pagal 1 skilti ar siais metais buciau tinkamas

Atsakymas:
Laba diena, šiais metais yra galimybė pasieniečio pareigoms siųsti tikrintis sveikatą CMEK pagal I arba II skiltį. Siūlome bandyti.
Marius
Pradedanciojo pasieniecio atlyginimas pussrsto simto euru atlyginimas su mokesciais ar be?

Atsakymas:
Laba diena, tarnauti tik pradėjusiam jaunam pasieniečiui mokamas maždaug pusšešto šimto eurų atlyginimas neatskaičiavus mokesčių. Kuo ilgiau ištarnauja pasienietis ir kuo labiau auga jo kvalifikacija, tuo daugiau didėja ir atlyginimas. Šiais metais po naujo vidaus tarnybos statuto priėmimo - alga padidėjo dar.
Eglė
Kokiu darbo grafiku dirba pasienieciai?

Laba diena, pasieniečiai dirba pamainomis, ir dieną, ir naktį t.y. visą parą. Grafikas yra slenkantis.
Justina
Sveiki, Aš dabar esu 12-okė ir noriu rugsėjo mėn. bandyt įstot. ir norėčiau paklausti nuo ko man pradėt , kur iškart turėčiau kreiptis ?

Atsakymas:
Laba diena, asmuo,pageidaujantis gauti siuntimą į Pasieniečių mokyklą, kreipiasi į VSAT rinktines pagal gyvenamąją vietą dėl šio siuntimo išdavimo. Vėliau Vidaus reikalų įstaigos struktūrinis padalinys ar valstybės tarnautojas, atliekantis personalo administravimo funkcijas informuoja asmenį, pageidaujantį gauti siuntimą į Pasieniečių mokyklą, apie dokumentus, reikalingus šiam siuntimui gauti, ir, esant galimybei, sudaro sąlygas šiuos dokumentus pateikti elektroniniu būdu. Tada asmuo pateikia vidaus reikalų įstaigos personalo tarnybai visus reikiamus dokumentus. Visa info yra www.pasienietis.lt nuorodoje Stojantiesiems.
Andrius
Sveiki,nuo kada galima jau eiti prasyti siuntimo patikrinimui CMEK? Beje,reikia pasidaryti visus tyrimus pries einant imti siuntima i CMEK? Ar gavus siuntima?

Atsakymas:

Laba diena, jau balandžio ir gegužės mėnesiais galima kreiptis į VSAT rinktines.
Gytis
Norėjau pasiteirauti, kada artimiausiu metu bus organizuojami įvadinio mokymo kursai?
Atsakymas:
Artimiausiu metu tokie kursai kol kas nebus planuojami.
Elidijus
Laba diena , noriu pasiteirauti kokius egzaminus reikia išsilaikyti norint mokytis pasieniečio mokykloje.Aš laikau lietuvių mokyklinį, matematikos valstybinį ir istorijos egzaminus.Ačiū.
Atsakymas:

Laba diena, stojant į Pasieniečių mokyklą reikia laikyti šiuos brandos egzaminus: lietuvių kalba, istorija, užsienio kalba ir mokomųjų dalykų - lietuvių kalba, istorija, matematika, užsienio kalba. Apie atrankas ir jos etapus skaitykite www.pasienietis.lt nuorodoje Stojantiesiems.
Saulė
Sveiki, ankstesniuose komentaruose minėjote, jog šiemet įvardiniai kursai bus organizuojami du kartus, t.y, vasario mėn, ir rugsėjo. Tai kažkas pasikeitė?

Atsakymas: Laba diena, kol kas šie kursai neplanuojami. Bus tikslesnė informacija gegužės mėnesį.

Elidijus
Laba diena, stojant į pasieniečio mokyklą koks konkursinis balas turi būti , kad priimtų , aš nelaikau nei rusų , nei anglų egzaminų , bus tik metinis pažymys.
Atsakymas:
Laba diena, konkursinius balus skaičiuoja komisija. Jeigu nelaikysite kokių nors išvardintų egzaminų iš tų dalykų skaičiuosis 0, arba tik metinis.
basciux
Sveiki, ar pabaigus įvadinius mokymo kursus darbo vietą galima pasirinkti pačiam ar ją parenka?
Atsakymas: Laba diena, ten kur pateiksite dokumentus (t.y. kokioje VSAT rinktinėje, ten ir dirbsite. Vėliau bedirbant yra tokios galimybės nustatyta tvarka gauti darbą ir kitoje vietoje.
Gintarė
Sveiki,
Kokie yra fiziniai normatyvai stojant į Pasieniečių mokyklą? Niekur nerandu. Ir kur būtų galima rasti daugiau informacijos apie atrankos eigą, pobūdį, kokiame dokumente įtvirtinta ar pan.
Ačiū
Atsakymas:
Laba diena, visa paminėta info yra www.pasienietis.lt nuorodoje Stojantiesiems.

danelius
Laba diena norejau paklust, mano drauga sako kad nori stoti i pasenecio mokykla bet 9 klasej jis pavoge is valgyklos sulciu o socealenia pedagoge parase pareiskima ar jis dabar gales stoti?
Atsakymas:
Laba diena, gaila, kad labai blogai elgiasi jaunuoliai jaunystėje. Stojant į Pasieniečių mokyklą vienas iš reikalavimų yra būti nepriekaištingos reputacijos. Apie tai paskaitykite tinklapyje pasienietis.lt
Evelina
Sveiki, norėjau paklausti ar reikia būtinai egzamino pažymio ar gali būti ir tik metinis pažymys.
Atsakymas: laba diena, jeigu neturite tokių, tai tinka ir metiniai, bet už juos yra mažesni balai.
evelina
O pavyzdžiui aš gyvenu Kelmės rajone, tai kur arčiausiai yra pasienėčiu vieta, kur galėčiau dirbti, o gal galima būtu pereiti į policija dirbti?
Atsakymas:
laba diena, Jums artimiausia yra Pakrančių apsaugos rinktinė, Klaipėdoje.

Neprisiregistravusių vartotojų pranešimuose viešai rodomas jų IP adresas.

Atsakymas

Vardas

Temos pavadinimas

Tekstas

Saugos kodas

Leidžiami kodai

[b] bold [/b], [i] italic [/i], [c] citata [/c]