Sveiki,
baigiau teisės pirmą kursą Vilniaus universitete su sau džiugiais rezultatais. Taip, mokykloje buvau tinginys, bet įšokus į sau patinkančias rogutes - pasistengiau ir pirmą kursą baigiau pretenduodamas į nemokamą mokslą (įstojau į mokamą). Gyvenimo kelias nuvedė šiek tiek kitur, dabar esu Vokietijoje ir esu čia, susistabdęs savo mokslus Lietuvoje. Susistabdžiau, nes atvykau čia dirbti, išmokti kalbos bei atrasti galimybę mokytis čia, Vokietijoje. Taip, kuo tuoliau, tuo labiau man šis kraštas patinka, o ir noras baigti studijas čia - begalinis. Todėl ir noriu paklausti jūsų - galbūt kažkas iš jūsų esat susidurę su panašia situaciją ar tiesiog baigę vidurinę tiesiu taikymu šovėt į Vokietijos universitetą? Į ką labiausiai kreipia dėmesį būtent šios šalies universitetai? Ar buvo reikalingas IELTS egzaminas? (noriu studijuoti anglų kalba). Nesuskaičiuoju kiek emailų su savo klausimais yra gavęs kiekvienas universitetas iš manęs - bet kaip visad, niekas man neatrašo. Ar pats stojimas šitoj šalyje skiriasi nors kiek nuo mūsų? Čia labiau orientuotasi į egzaminų rezultatus ir pačius pažymius? Bent tiek padėkit. Ačiū