Šioje modernioje centro bazėje mokiniai mokosi gaminti, apipavidalinti ir patiekti: sriubas, karštuosius patiekalus ir padažus, saldžiuosius patiekalus, salotas, užkandžius, garnyrus ir šaltuosius patiekalus, patiekalus pobūviams, miltinius konditerinius gaminius, sveikos mitybos patiekalus, Lietuviškus tradicinius nacionalinius patiekalus.

 Mokiniai  įgiję virėjo kvalifikaciją, kuri suteikia galimybę dirbti virėju privačiose ir visuomeninėse viešojo maitinimo įstaigose ( restoranuose, kavinėse, baruose, viešbučiuose, užkandinėse), maisto ruošimo darbuotoju ar darbininku. Iniciatyvus specialistas gali steigti verslo įmonę ar dirbti individualiai. Centre įgijus vidurinį išsilavinimą ir specialybę galima studijuoti aukštojoje mokykloje ( stojant į aukštąsias mokyklas pridedami papildomi balai).