Kulinarinis menas - unikali studijų programa Lietuvoje, kuri pradėta vykdyti 2017-2018 mokslo metais. Ši technologijų krypties studijų programa išskirtinė tuo, kad studijos organizuojamos moduliais. Studentai studijų metu išsklausys pažangių maisto gamybos technologijų; Maisto dizaino; Maisto fotografijos; Banketų ir renginių maitinimo organizavimo; Kulinarinio meno entreprenerystės ir kitus modulius. Studentai turės galimybę mokytis iš dėstytojų-praktikų iš Prancūzijos, Didžiosios Britanijos, o taip pat atlikti praktikas užsienio partnerių virtuvėse/restoranuose. 

Mes garantuojame išskirtinį studijų programos turinį, aktualias ir šiuolaikiškas temas! 

Pirmieji mokslo metai Kulinarinio meno studentams jau baigėsi, tačiau studentai vis dar baiginėja praktikas tiek užsienio, tiek Lietuvos geriausiuose restoranuose. Pats laikas pažvelgti kiek daug nuveikėme su studentais per šiuos mokslo metus:

  • Intensyvus Maisto mokslo modulis bendradarbiaujant su Kauno Technologijos universitetu;
  • Maisto gamybos technologijų modulis su vyriausiuoju šefu iš Prancūzijos Xavier Bouriot;
  • 3 šefų-svečių praktiniai seminarai;
  • 2 seminarai su Paryžiuje L'Atelier de Joël Robuchon Saint-Germain restorano sous-chef Gerdvilas Žalys apie kulinarinio meno istorijos raidą, vertybes, motyvaciją ir siekius profesinėje šefų karjeroje;
  • 2 ispanų griliaus lyderės - Josper Hornos Brasa gastronominio griliaus seminarai;
  • degustacinės vakarienės geriausiuose Lietuvos restoranuose ir pokalbiai su šefais.
  • išvyka-seminaras "Natūralus rauginimas" Slėnyje su Ieva Šidlaitė;
  • "Proud of Lithuania" - Sweet Root knygos pristatymas ir pokalbis su autoriais.
  • Gastronomijos dienos Kaune ir pažintis su geriausiais Kauno restoranais

Daugiau apie Kulinarinio meno studijų programą: http://www.ilk.lt/lt/kulinarinis-menas