Šešios Marijampolės profesinio rengimo centro virėjo modulinės profesinio mokymo programos mokinės dirba dviejuose restoranuose Italijoje. Pirmasisi restoranas - „Le Antiche Sere“, kuris garsėja žuvies ir jūros gėrybių patiekalais, o jo šefas - vienas garsiausių regione. Kitame restorane gaminami įvairiausi tradiciniai Apulijos regiono patiekalai. Įprastai stažuotės pradžioje mokinės dar tik stebi patiekalų gamybą, tačiau šį kartą lietuvaitėms jau nuo pačios vizito pradžios teko pilnai įsijungti į darbą rengiant banketus. Naujos patirties merginos semiasi kiekvieną dieną. Stažuotės koordinatorius Mindaugas Lucka surengė pažintinę ekskursiją - merginos pamatė, kur kasamas marmuras, aplankė San Giovanni Rotondo miestą, kuriame gyveno šventuoju paskelbtas tėvas Pijus, grožėjosi Adrijos jūros smaragdine spalva. Laisvalaikiu merginos pamatė Apulijos regiono gamtą, jūrų kurortus, kalnus, o darbe mokosi gaminti žuvies ir jūros gėrybių patiekalus. Po stažuotės  grįžę mokyklon, jos turės parodyti, ką išmoko. Tad neįkainojama patirtis  kaupiasi pamažu, bet išlieka ilgam.

Šis projektas finansuojamas remiant Europos Komisijai. Šis straipsnis atspindi tik autoriaus požiūrį, todėl Komisija negali būti laikoma atsakinga už bet kokį jame pateikiamos informacijos naudojimą.

Centro informacija