Pokyčiai virtuvėje vyksta dėl istorijos kaitos, išradimų ir atradimų. Žymūs keliautojai dažnai vykdavo  į tolimas šalis tam, kad atvežtų egzotinių prieskonių. Pripažinkime, kad žmonijos istorija -  tai maisto istorija. Profesionalus virėjas yra tikras menininkas, gebantis pagaminti kulinarijos šedevrą.

Būsimieji virėjai mokosi pagal modulinę profesinio mokymo programą.

Programos apimtis:

  • M43101302 - 110 mokymosi kreditų, turintiems pagrindinį išsilavinimą ir siekiantiems vidurinio, trukmė – 3 metai;
  • M44101302 - 110   mokymosi kreditų, turintiems vidurinį išsilavinimą;, trukmė – 2 metai

Įgyjama kvalifikacija – virėjas.

Bendrieji programos dalykai: įvadas į profesiją, darbuotojų sauga ir sveikata, saugus elgesys ekstremaliose situacijose, sąmoningas fizinio aktyvumo reguliavimas.

Kvalifikaciją sudarančioms kompetencijoms įgyti skirti moduliai: tvarkos virtuvėje palaikymas, pasiruošimas patiekalų gaminimui, sriubų, karštųjų patiekalų ir padažų gaminimas, jų apipavidalinimas ir kokybės vertinimas, saldžiųjų patiekalų gaminimas, jų apipavidalinimas ir kokybės vertinimas, salotų, užkandžių, garnyrų ir šaltųjų patiekalų gaminimas, jų apipavidalinimas ir kokybės vertinimas, patiekalų pobūviams gaminimas ir patiekimas, darbas su dokumentais.

Pasirenkamieji dalykai: miltinių konditerijos gaminių gaminimas, sveikos mitybos patiekalų gaminimas, lietuviškų tradicinių nacionalinių patiekalų gaminimas.

Įvadas į darbo rinką (baigiamoji praktika) atliekama realioje darbo vietoje.

Karjeros galimybės: virėjai reikalingi ir privačiame sektoriuje (kavinėse, restoranuose, užkandinėse ar viešbučiuose),  ir visuomeninėse įstaigose (ligoninėse, vaikų darželiuose, mokyklose ir kt.).

Plečiantis maitinimo įstaigų tinklui didėja  virėjo įsidarbinimo galimybių spektras.

Šiuolaikinis virėjas yra kūrybiškas, jis eksperimentuoja, kuria ir jungia  naujus skonius, dalyvauja konkursuose, televizijos laidose, rašo knygas.

Virėjo profesija reikalinga ir įdomi, nes „per skrandį trumpas kelias į širdį“.

 

Pokyčiai virtuvėje vyksta dėl istorijos kaitos, išradimų ir atradimų. Žymūs keliautojai dažnai vykdavo  į tolimas šalis tam, kad atvežtų egzotinių prieskonių. Pripažinkime, kad žmonijos istorija -  tai maisto istorija. Profesionalus virėjas yra tikras menininkas, gebantis pagaminti kulinarijos šedevrą.

Būsimieji virėjai mokosi pagal modulinę profesinio mokymo programą.

Programos apimtis:

  • M43101302 - 110 mokymosi kreditų, turintiems pagrindinį išsilavinimą ir siekiantiems vidurinio, trukmė – 3 metai;
  • M44101302 - 110   mokymosi kreditų, turintiems vidurinį išsilavinimą;, trukmė – 2 metai

Įgyjama kvalifikacija – virėjas.

Bendrieji programos dalykai: įvadas į profesiją, darbuotojų sauga ir sveikata, saugus elgesys ekstremaliose situacijose, sąmoningas fizinio aktyvumo reguliavimas.

Kvalifikaciją sudarančioms kompetencijoms įgyti skirti moduliai: tvarkos virtuvėje palaikymas, pasiruošimas patiekalų gaminimui, sriubų, karštųjų patiekalų ir padažų gaminimas, jų apipavidalinimas ir kokybės vertinimas, saldžiųjų patiekalų gaminimas, jų apipavidalinimas ir kokybės vertinimas, salotų, užkandžių, garnyrų ir šaltųjų patiekalų gaminimas, jų apipavidalinimas ir kokybės vertinimas, patiekalų pobūviams gaminimas ir patiekimas, darbas su dokumentais.

Pasirenkamieji dalykai: miltinių konditerijos gaminių gaminimas, sveikos mitybos patiekalų gaminimas, lietuviškų tradicinių nacionalinių patiekalų gaminimas.

Įvadas į darbo rinką (baigiamoji praktika) atliekama realioje darbo vietoje.

Karjeros galimybės: virėjai reikalingi ir privačiame sektoriuje (kavinėse, restoranuose, užkandinėse ar viešbučiuose),  ir visuomeninėse įstaigose (ligoninėse, vaikų darželiuose, mokyklose ir kt.).

Plečiantis maitinimo įstaigų tinklui didėja  virėjo įsidarbinimo galimybių spektras.

Šiuolaikinis virėjas yra kūrybiškas, jis eksperimentuoja, kuria ir jungia  naujus skonius, dalyvauja konkursuose, televizijos laidose, rašo knygas.

Virėjo profesija reikalinga ir įdomi, nes „per skrandį trumpas kelias į širdį“.

 

Pokyčiai virtuvėje vyksta dėl istorijos kaitos, išradimų ir atradimų. Žymūs keliautojai dažnai vykdavo  į tolimas šalis tam, kad atvežtų egzotinių prieskonių. Pripažinkime, kad žmonijos istorija -  tai maisto istorija. Profesionalus virėjas yra tikras menininkas, gebantis pagaminti kulinarijos šedevrą.

Būsimieji virėjai mokosi pagal modulinę profesinio mokymo programą.

Programos apimtis:

  • M43101302 - 110 mokymosi kreditų, turintiems pagrindinį išsilavinimą ir siekiantiems vidurinio, trukmė – 3 metai;
  • M44101302 - 110   mokymosi kreditų, turintiems vidurinį išsilavinimą;, trukmė – 2 metai

Įgyjama kvalifikacija – virėjas.

Bendrieji programos dalykai: įvadas į profesiją, darbuotojų sauga ir sveikata, saugus elgesys ekstremaliose situacijose, sąmoningas fizinio aktyvumo reguliavimas.

Kvalifikaciją sudarančioms kompetencijoms įgyti skirti moduliai: tvarkos virtuvėje palaikymas, pasiruošimas patiekalų gaminimui, sriubų, karštųjų patiekalų ir padažų gaminimas, jų apipavidalinimas ir kokybės vertinimas, saldžiųjų patiekalų gaminimas, jų apipavidalinimas ir kokybės vertinimas, salotų, užkandžių, garnyrų ir šaltųjų patiekalų gaminimas, jų apipavidalinimas ir kokybės vertinimas, patiekalų pobūviams gaminimas ir patiekimas, darbas su dokumentais.

Pasirenkamieji dalykai: miltinių konditerijos gaminių gaminimas, sveikos mitybos patiekalų gaminimas, lietuviškų tradicinių nacionalinių patiekalų gaminimas.

Įvadas į darbo rinką (baigiamoji praktika) atliekama realioje darbo vietoje.

Karjeros galimybės: virėjai reikalingi ir privačiame sektoriuje (kavinėse, restoranuose, užkandinėse ar viešbučiuose),  ir visuomeninėse įstaigose (ligoninėse, vaikų darželiuose, mokyklose ir kt.).

Plečiantis maitinimo įstaigų tinklui didėja  virėjo įsidarbinimo galimybių spektras.

Šiuolaikinis virėjas yra kūrybiškas, jis eksperimentuoja, kuria ir jungia  naujus skonius, dalyvauja konkursuose, televizijos laidose, rašo knygas.

Virėjo profesija reikalinga ir įdomi, nes „per skrandį trumpas kelias į širdį“.

 

Pokyčiai virtuvėje vyksta dėl istorijos kaitos, išradimų ir atradimų. Žymūs keliautojai dažnai vykdavo  į tolimas šalis tam, kad atvežtų egzotinių prieskonių. Pripažinkime, kad žmonijos istorija -  tai maisto istorija. Profesionalus virėjas yra tikras menininkas, gebantis pagaminti kulinarijos šedevrą.

Būsimieji virėjai mokosi pagal modulinę profesinio mokymo programą.

Programos apimtis:

  • M43101302 - 110 mokymosi kreditų, turintiems pagrindinį išsilavinimą ir siekiantiems vidurinio, trukmė – 3 metai;
  • M44101302 - 110   mokymosi kreditų, turintiems vidurinį išsilavinimą;, trukmė – 2 metai

Įgyjama kvalifikacija – virėjas.

Bendrieji programos dalykai: įvadas į profesiją, darbuotojų sauga ir sveikata, saugus elgesys ekstremaliose situacijose, sąmoningas fizinio aktyvumo reguliavimas.

Kvalifikaciją sudarančioms kompetencijoms įgyti skirti moduliai: tvarkos virtuvėje palaikymas, pasiruošimas patiekalų gaminimui, sriubų, karštųjų patiekalų ir padažų gaminimas, jų apipavidalinimas ir kokybės vertinimas, saldžiųjų patiekalų gaminimas, jų apipavidalinimas ir kokybės vertinimas, salotų, užkandžių, garnyrų ir šaltųjų patiekalų gaminimas, jų apipavidalinimas ir kokybės vertinimas, patiekalų pobūviams gaminimas ir patiekimas, darbas su dokumentais.

Pasirenkamieji dalykai: miltinių konditerijos gaminių gaminimas, sveikos mitybos patiekalų gaminimas, lietuviškų tradicinių nacionalinių patiekalų gaminimas.

Įvadas į darbo rinką (baigiamoji praktika) atliekama realioje darbo vietoje.

Karjeros galimybės: virėjai reikalingi ir privačiame sektoriuje (kavinėse, restoranuose, užkandinėse ar viešbučiuose),  ir visuomeninėse įstaigose (ligoninėse, vaikų darželiuose, mokyklose ir kt.).

Plečiantis maitinimo įstaigų tinklui didėja  virėjo įsidarbinimo galimybių spektras.

Šiuolaikinis virėjas yra kūrybiškas, jis eksperimentuoja, kuria ir jungia  naujus skonius, dalyvauja konkursuose, televizijos laidose, rašo knygas.

Virėjo profesija reikalinga ir įdomi, nes „per skrandį trumpas kelias į širdį“.