Utenos kūrybinių industrijų centre "Taurapilis" buvo organizuota konferencija ,,Eko inovacijos tekstilės pramonėje“ bei veikė kūrybinės laboratorijos.

Didelio susidomėjimo sulaukė įvaizdžio guru, knygų autoriaus, docento dr. Eugenijaus Skerstono pranešimas „Pastarojo laikmečio vestimentarinės (rūbų) mados raiškos ypatumai“. Pranešėjas prikaustė auditorijos dėmesį ne tik profesionaliai atskleista tema, bet ir savo erudicija, giliomis įžvalgomis apie mados, saviraiškos, gyvenimo būdo sąsajas.

Dr. E. Skerstono paskaita kūrybinėje laboratorijoje.

Ne mažiau įdomus buvo ir dizainerės Olesios Les  pranešimas ,,Ekologija kaip mados tendencija“. Filmuota dizainerės kolekcija, pagyvinta jos komentarais, buvo realus pavyzdys, kaip  galima prisidėti prie aplinkos tausojimo seną drabužį prikeliant naujam gyvenimui.

Praktinis dizainerės O. Les užsiėmimas, kaip atnaujinti drabužį.

Ekologijos temą pratęsė ir akcinės bendrovės ,,Utenos trikotažas“ Technologijų ir inovacijų skyriaus vedėjos Ingos Prevelienės pranešimas ,,Eko inovacijos aprangos gamyboje“.

Visus maloniai nustebino Utenos Adolfo Šapokos gimnazijos 1 a klasės moksleivių dovana konferencijos dalyviams – pasirodymas ,,Mažasis Paryžius“. Mados, muzikos ir šokio kalba gimnazistai atskleidė XX a. 3 - 4 dešimtmečio Kauno, tuo metu vadinto mažuoju Paryžiumi, dvasią.

Gimnazistai pakvietė į mažąjį Paryžių.

Kūrybinėse laboratorijose vyko įvairūs praktiniai užsiėmimai.

Kitą dieną Utenos kultūros centro kiemelis pražydo įvairiaspalvėmis kolekcijomis – čia vyko improvizuotas ,,Mados virusas 2016“. Jas sukūrė kolegijos Aprangos dizaino ir technologijos studijų programos studentės, absolventės bei viešnios iš kitų mokymo įstaigų.

Utenos kolegijos studenčių Ievos Adamavičiūtės, Indrės Kelečiūtės ir Mildos Zarankaitės   kolekcija ,,Panjė jeux" ir jos autorės.

Velga Krukovska iš Rezeknės technologijų akademijos pristatė kolekciją ,,Nuoveau art nuoveau".

Apie Utenos kolegijos Aprangos dizaino ir technologijos studijų programą:

http://www.utenos-kolegija.lt/index.php?-2031811482