Virėjo modulinė profesinio mokymo programa skirta kvalifikuotam darbuotojui parengti, kuris gebėtų savarankiškai palaikyti tvarką virtuvėje, pasiruošti patiekalams gaminti, gaminti ir apipavidalinti salotas, užkandžius, sriubas, šaltuosius ir karštuosius patiekalus, padažus, garnyrus, saldžiuosius patiekalus, patiekalus pobūviams, įvertinti patiekalų kokybę, tvarkyti dokumentaciją.
Asmuo, įgijęs virėjo kvalifikaciją, galės dirbti virėju įvairių tipų maitinimo paslaugas teikiančiose įmonėse.
Dirbant privalu dėvėti specialius darbo drabužius, prisisegti skiriamąjį ženklą. Darbas patalpoje, prie aukštos temperatūros įrenginių, mechaniniais ir automatiniais virtuvės prietaisais, maisto gaminimo įrankiais, technologijos kortelėmis, valymo priemonėmis, galimas darbas pamainomis.
Darbo metu yra galimos konfliktinės situacijos, todėl reikalingi gebėjimai jas suvaldyti ir spręsti. Darbuotojui privalu atlikti sveikatos profilaktinį patikrinimą ir turėti asmens medicininę knygelę arba privalomojo sveikatos patikrinimo medicininę pažymą.
Virėjas savo veikloje vadovaujasi darbuotojų saugos ir sveikatos, ergonomikos, darbo higienos, priešgaisrinės saugos ir aplinkosaugos, sveikos mitybos reikalavimais.