Programos aprašymo santrauka Įgiję virėjo kvalifikaciją asmenys gebės: savarankiškai gaminti, apipavidalinti ir patiekti patiekalus, įvertinti patiekalų kokybę, tvarkyti dokumentus. Modulinėje mokymo programoje numatyti 7 kvalifikaciją sudarančioms kompetencijoms įgyti skirti moduliai: Tvarkos virtuvėje palaikymas; Pasiruošimas patiekalų gaminimui; Sriubų, karštųjų patiekalų ir padažų gaminimas, jų apipavidalinimas ir kokybės vertinimas; Saldžiųjų patiekalų ir padažų gaminimas,  jų apipavidalinimas ir  kokybės  vertinimas;  Salotų,  užkandžių  ir  šaltųjų  patiekalų  gaminimas,  jų apipavidalinimas ir kokybės vertinimas; Patiekalų pobūviams gaminimas ir patiekimas; Darbas su dokumentais.
Modulinė mokymo programa sudaro galimybes asmeniui įgyti ir pasirenkamąsias kompetencijas tai 3 moduliai: Miltinių konditerijos gaminių gaminimas; Sveikos mitybos patiekalų gaminimas; Lietuviškų tradicinių nacionalinių patiekalų gaminimas.
Praktika atliekama  įvairių tipų maitinimo paslaugas teikiančiose įmonėse.